Hvad er din udviklingsproces?
Hvis du tænker over hvilke perioder af dit liv, hvor du har gennemgået den største personlige udvikling, så er der som regel altid en række ressourcepersoner involveret. Det er i mødet med andre mennesker at vi rykker os.
Tænk nu hvis det var i mødet med dig selv, at du tog det største skridt!
En af de refleksioner som jeg har oplevet hos de personer, der har gennemgået et Ledelse2 forløb er netop mødet med sig selv. En mere tydelig og klar version af sig selv. Det er som om at Ledelse2 fungerer som en katalysator for at blive tydeligere, mere klar på egne holdninger, værdier og væren samtidig med at udviklingsprocessen føles tryg, fordi de har følgeskab med andre i samme situation.
Personligt har jeg igennem de seneste 15 år oplevet flere hundrede chefer – og en god del ”rigtige” ledere, som alle har kæmpet med nogle af de samme ting. Hvordan holder jeg fast i alle de eksterne forventninger om der er inkluderet i tidens ”buzz-words” performance management, disruption, leadership pipeline og flere andre lidt fluffy KPI’er, som de fleste ledere måles på.
Hvordan holder jeg fast i mig selv, mine holdninger og min væren, så jeg kan tackle omverdenens forventninger ud fra mit eget ståsted – uden at blive helt ekstremt stresset?
Hvis jeg skal kigge tilbage på min egen udviklingsproces, så skete der noget for godt 15 år siden, hvor jeg mødte Jørgen Sørensen igennem det daværende CoCoCo (Copenhagen Coaching Company), som var et fremadstormende selskab med et konsulenthus ved siden af, der nu hedder Quartz. Jeg fik anledning til at skabe resultateter sammen med mit team af kompetente og engagerede kolleger i det daværende SAS Danmark, hvor Susanne Larsen og Jens Wittrup Willumsen var stod i spidsen assisteret godt af Jens Aaløse, der nu er koncernchef i TDC Group.
Hvad er det så som skaber resultater i et team?
Jeg tror på at stærke relationer, klar fælles retning og et godt drive er medvirkende til at udløse det fulde potentiale i et team. Men det starter med en fælles relationsopbygning, så samarbejdet i teamet sker fra et dybereliggende sted end ”bare” at skulle performe. Når den fælles forståelse og accept af hinandens forskelligheder, styrker og svagheder er på etableret, så har man for alvor muligheden for at performe som et team.