Rådgivning og Partnerskab

Og linket til Verdensmål 17 om Partnerskab

Der er mange forskellige former for rådgivning – og firmaer, der rådgiver virksomheder, organisationer eller enkeltindivider. På et nyligt partnermøde i Visiobox, kom vi frem til at vores tilgang er utraditionel og ikke helt passer ind i en traditionel tænkning omkring rådgivning. Vi udfordrede hinanden til at komme lidt dybere ind i kernen af den form for virksomhed, som vi ønsker at være – og den rådgivning vi ønsker at tilbyde.

Kort Opsummeret:

”Vi er sat i verden for at udvide grænserne for hvad der er muligt – ved at arbejde med menneskers mindset.

Vores tilgang er en nysgerrig og udfordrende tilgang til at gå et spadestik dybere og skabe ny indsigt”.

Ovenstående er en forpligtelse, som vi tager med os ind i hver opgave og hos hver organisation, virksomhed, NGO eller enkeltindivid vi arbejder med. Og en konsekvens er, at vi ønsker partnerskaber fremfor traditionelle kunderelationer (leverandør-kunde) via langvarige og tillidsfulde relationer.

Hvis vi virkelig skal leve op til ambitionen om at gå et spadestik dybere, så kræver det også en dyb grad af tillid til, med og fra vores relationer. Med andre ord, så er vi optaget af at kunne byde ind i forhold til behov, som ikke nødvendigvis er åbenlyse til at starte med. Vi går nysgerrigt og undersøgende til værks, så vi er sikre på at have forstået præcis den udfordring, det ledelsesdilemma eller den forretningsmæssige mulighed du og din organisation står overfor.

En anden og mere direkte måde at formulere dette på er: 

  • Vi skaber indsigt gennem at udfordre og være nysgerrige
  • Vi afdækker forudsætninger i samarbejde med dig og din organisation
  • Vi hjælper dig med at få det til at ske

Eftersom ovenstående bedre beskriver en filosofi og tilgang til udvikling end en beskrivelse af de produkter, tjenesteydelser eller udviklingsforløb som vi tilbyder, så handler det mere om afdækning af dit behov, inden vi beslutter en fremgangsmåde.

Vi ved, når det du har behov for ikke ligger indenfor vores specialkompetence, og så henviser vi hellere til en af de andre gode konsulentbureauer, der har speciale indenfor det givne område.

Igen er vi mere optaget af den langsigtede relation til dig og din organisation end et kortvarigt engagement og vores speciale ligger i mennesker og det at flytte menneskers mindset.

Flere indlæg

Udvikling af dit lederskab

Hvad er din udviklingsproces? Hvis du tænker over hvilke perioder af dit liv, hvor du har gennemgået den største personlige udvikling, så er der som regel altid en række ressourcepersoner

Læs Mere »